Een ruim assortiment Helleborus

Kwekerij Fa. Freek van der Velden is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het kweken van potplanten als de Garvinea, Helleborus Christmas Carol, Poinsettia, Potgerbera en vanaf dit jaar ook Cheeky Garvinea. Voor eigenaren Freek en Martin van der Velden heeft het telen van kwaliteitsproducten prioriteit. Dit uit zich onder andere in het teeltproces. Van stekje tot volwassen plant houden vader en zoon het proces nauwlettend in de gaten en wordt er indien nodig leder dag bijgestuurd om planten van topkwaliteit leveren. Dit seizoen levert Freek en zijn team de Helleborus in de potmaten 7, 9, 12, 15 en 17 cm. Er wordt ontzettend strak gesorteerd op verschillende klantwensen. Zo wordt de Helleborus per potmaat in vijf lengte maten + vier diktematen gesorteerd. Voor alle producten die de kas van Freek verlaten geldt dat alleen de beste planten uitgeleverd worden onder het label van Decorum.

Naast het telen van kwaliteitsplanten is het milieu een onderdeel van ons bedrijf. We willen het milieu zo min mogelijk belasten daarom werken we met regenwater, hergebruiken we het water, scheiden afval en wekken onze eigen energie op. Bij de gewasbescherming gaan we uit van biologische gewasbescherming. Omdat de kwekerij zowel Productproof als IMPS SQ gecertificeerd is, mag er ook uitgeleverd worden in de duurzame Decorum Feel Green uitstraling.

Bij Freek en Martin is ledere order belangrijk, of het nu een tray of een trailer vol is. Ook toegevoegde waarde is bij van der Velden geen uitzondering. Martin voegt hier aan toe: "Klanttevredenheid en flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel, daarom is haast geen vraag te gek'

Bij van der Velden is het Helleborus seizoen al goed gestart. De planten vinden al in grote getalen hun weg door heel Europa. Op onze nieuwe locatie in Delfgauw was de bloei al vroeg dit jaar. Daarom zijn we blij dat de handel het goed oppakt verteld Martin. Op deze manier kunnen we het aanbod uit onze diverse locaties mooi spreiden over het Helleborus seizoen.

Helleborus tip

De Helleborus wordt ook wel Kerstroos genoemd en zorgt voor de mooiste bloemen in hartje winter, Juist op het moment dat de hele tuin in winterslaap is, zorgt de kerstroos met haar stralende bloemen dat er toch van alles te beleven is als je uit het raam kijkti Sneeuw en vorst doen deze kerstroos niets.
Tip: de Helleborus kan flink uitdrogen door schrale wind. Houd het weerbericht dus goed in de gaten en geef flink water voor het gaat vriezen. Het heeft geen zin water op bevroren grond te gieten, dat bevriest alleen maar en kan de plant beschadigen.

Deel via: